tisdag 4 november 2008

Limassol here I come


Mera läxor till mina kompisar

Mr Whipping Cream på nya äventyr, detta med grädde tycks va min grej denna vecka/dessa veckor men tammefan den som ger sig.

De senaste dagarna har gått I arbetets tecken, knappt hunnit titta ut och vet ej riktigt var jag är men spelar det nån roll när “kiertokanki” gått sönder I maskinrummet. Nån axel av nåt slag och detta gör att vi ej har precis kallt ombord, air condition rätt väsentligt när det är 25 grader utanför, jag må ej bli korsfäst. Nejdå so far har det gått hyfsat men som sagt ingen brist på tjock, tung, syrefattig luft.

Latest Eurovison news; Sakis, han som ska sjunga för Grekland I Moskva har blivit pappa, han vill bara hänga med I trenden tror jag. Och Zeljko Joksimovic som var host I Belgrad skall skriva en låt till Elefteria Arvatanaki. Och våran Elena körde en konsert I Litauen med 10000 I publiken- nånting skall litauerna också roa sig med. Jag är bara avundsjuk! Och nu blev det mycket grekiskt!


Ut på nya äventyr med Kostas I Gythio, jaa-a äventyr och äventyr. Varit på lokala SPAR och handlat vispgrädde, fruktcocktail och lite annat. Men är man Mr Whipping Cream så är man, känns nästan som de turkiska, maltesiska och grekiska skeppshandlare är I maskopi mot mig?? Kostas bjöd på en lokal brödspecialitet, så gott att jag köpte ett till senare på dan men nu behöver jag ej läppvaselin på länge!
Tanterna log så vackert I affären när jag gick runt där som en sebra, kanske också dom trodde jag va kapten-eller åsna!


Fick åka moppe till affären och bil tillbaks. Skulle vilja se Östersjökollegor åka moppe med skeppshandlaren I Helsingfors eller Stockholm- same, same but very different kan man säga igen.
Det blir ingen Dubai resa eftersom min kompis Lilian åker dit när jag själv åker till Röda Havet men bägge får vi ju en touch av arabvärlden på var sitt håll.


Så var det då klart vem som blir USA;s nya president, nu kan t.o.m. jag tänka mig åka till New York- när åker vi Monica eller finns det nån annan som vill guida mig? Hade det blivit den andra så hade bojkotten fortsatt. McCain skulle I alla fall behöva en ny tandläkare så att han skulle sluta vissla och vad skall frugan nu göra när hon ej får le I TV mera, kanske sitta hemma och klippa matt-trasor av kläderna?
Ofattbart vackert på Santorini från det ena till det andra, vilken utsikt och så ser jag Obama där nånstans I foggen.

Tycker detta är ashäftigt, there is hope och hoppeligen change- the nya inneordet! Undrar vad guldsmedsaffärerna har för omsättning I denna stad en dag som denna, kan ej va stor!

Idag fick jag lägga ut 4.70 för en frappé, utsiktstillägg kallas det. Säger filakia till Greklandet nu.



Nu är det 1168 “Sent Mails” och drygt 10000km senare och jag har börjat packa ned diverse grejer I resväskan, det finns det ena och det andra I matväg men inga nya skor denna gång.

Hemma väntar en kylskåpskall cider, en körsbärscider. På tisdagen skall den avnjutas. Rapporterna från Eva-Maria säger att en ny körsbärsyoghurt har sett dagens ljus I Norge!

Skönt om er och tänd värmeljus när mungiporna går i moll!

Inga kommentarer: