torsdag 11 september 2008

Sista rakan på ett 400meters lopp!

Valletta- de förlovade burspråkens och hästdroskornas stad, det tycker jag man kan säga, kolla bara bilderna. Men köp ingen maltesisk glass. Sällan lämnar jag mat på tallriken men kan ni tänka er att jag slängde en halv glass i soporna. Nästa dag gick tillbaks till Magnum och den va lika bra här som i alla andra länder.
Det är ju en hel del arabiska kvarlevor här och det samma gäller för en viss sorts gen. Detta med att tappa saker ur händerna måste dom ha kvar från arabtiden. Man tycker ju att Valletta skulle va en ren och fin stad- och det är den på vissa ställen- men ack på andra så har bara fingrarna ej orkat hålla i plastpåsarna, flaskorna, pappren………!
Och att det är en ö märks också(läs inavel). Nån sådan dvärg-gen lär va pop, korta lite småknubbiga är många här.



Detta va dagen D. En finlandssvensk som jag känner är på intervju i Dubai-häftigt ( nu måste jag ju åka dit och hälsa på om det går vägen) och så är påven på besök i Cagliari samtidigt som vi är där, tänk vad det händer många saker i världen!
Berlusconis tullkompisar springer ombord och vilket gäng, hur korrupt är detta land? Må detta land gå i konkurs!

Trodde att jag aldrig besökt Goulette men det hade jag visst gjort, det va ju här jag förra gången köpte mina tunisiska Prada army sandaler- made in Italy, haha! Märks annars att jag ej varit i dessa länder på ett tag för detta med att pruta va lite ringrostigt, men vänta bara när jag kommer igång till vintern.
Detta är en håla-en trevlig skohåla-och det är till såna ställen man åker för att köpa D&G skor, äkta plast och fina som bara den, har alltså skaffat min första D&G persedel!

Värmetoppen har passerats, nu ligger vi på drygt 30, i Tunisien var det 40, jo-ni fint som bara den men när man skall sova i 33 graders värme känns det mindre bra.
Kalla nätter med Jessica Andersson skulle va nåt här och nu!
Blondinen sjunger ju på cd;n om när kalla nätter sänker sig men dom har i alla fall ej sänkt sig över mig, längtar efter sådana just nu. Spelar ingen roll hur mycket man breder ut sina kroppsdelar så rinner det alltid nåt i nån fåra!

Så kan det också gå!

Vad hade Civitavecchia att bjuda på då, jo tonfiskpastej, återkommer om kvalitet!

Med Jopon mellan benen tog jag mig ut i den korsianska trafiken i Ajaccio, här finns inga cykelbanor utan cyklade på en trefilad gata så att ni bara vet. Med de finska rallyblodet pulserandes funkade det sista slutligen bra, här har ju Alen & Vatanen varit kungar en gång i tiden.
Det är ju som julafton för en femåring när man får gå in på Carrefour, man vet inte åt vilket håll man skall springa, dessa ostberg, champagneberg, korvberg, gåsleverberg och alla andra berg, skulle nästan varit pinsamt med canded camera en sådan gång! Tappade räkningen på hur många ostar jag köpte men kunde bara ej låta bli, Suze ramlade också ned från hyllan, en burk gåslever samt ett par korvar(ingen åsnekorv denna gång!

Har alltid gillat Ajaccio och stan klev uppåt på listan igen, hit kan ni definitivt åka men lär er några ord franska, kan va bra när man kliver in i affärerna. Annars ett evigt kindpussande på cafeerna men är man i Frankrike så är man.

Då är det bara en destination kvar(Marseille) innan jag kommer till Barcelona och då skall kappsäcken va packad, undrar om jag skall placera ostarna i handbagaget eller i den andra-vi får se! Förslag?

Inga kommentarer: