onsdag 2 juli 2008

ZOLL!



Idag har alla ombord lärt sig i alla fall ett nytt ord på tyska= ZOLL! På morgonen steppade 9 tullare ombord och dom kom för att kolla alla hytter och leta efter cigaretter. Dom trodde vi var storsmugglare men så är ju ej fallet, en del hamnade dock ut för böter eftersom dom hade mer cigaretter än vad man får ha, tulltyperna tycks va ett släkte för sig oberoende vilket land man befinner sig i. Dom har ju lagen på sin sida men så förbannat sjukt och naivt att ge böter för cigaretter man har i hytten och tänkt njuta av de närmaste veckorna i en tråkig tysk hamn, vi skulle alla gärna sticka härifrån och hellre ha hur gnälliga kärringar som helst ombord (sådana som vi ej brukar ha).
Vilken tur att Spanien slog Tyskland, Viva Espana låg på läpparna men alla knep käft för husfridens skull. Har en känsla av att allt tyskt kommer att hamna i dålig dager p gr a tullarna. Jag tror jag skall bojkotta tyska varor på nåt finurligt sätt, tycker att ni kan understöda oss i denna barnsliga hämnd, även den lilla hämnden är ljuv!

Kastade mig på fartygets Jopo och upptäckte lite av Bremerhavens förorter och Fischereihafen.
Har också konstaterat att Kaufland inte ligger i närheten av franska Carrefour, att det finns en tysk variant av Rusta här bredvid en Sexshop samt en massa andra krimskramsaffärer och förstås Lidl- månne dom har köttpiroger?
Investerade i ett sekatörset(2delar) för 1.95€ och nån typ av körsbärskräm-MUMS! Körsbärsjoggisen får en 8 på schlagerskalan! Det låter som vi ej skulle få mat ombord men här skämms vi verkligen bort med den ena delikatessen efter den andra, lagren skall ju tömmas!

Inga kommentarer: