onsdag 9 mars 2011

Är storebror fortfarande Schlagerstorebror??

Svar; I don't think so!



Efter alla dessa år I Sverige så har jag ju egentligen ej blivit så svensk- eller har jag? Visst en del, jag äter semlor i dagar som dessa, elementet skruvas av och på, slänger inte soporna i roskisen mera osv. Det svenskaste i mig är dock allt Melodifestivalen och Eurovision Song Contest men undrar om den glansen börjat svalna. Nu tycker jag ju nämligen att Sverige kunde ta låten som kom tvåa i finska finalen och tävla med den i Dusseldorf! Detta hade jag aldrig trott jag skulle säga eller skriva men vi lever allt i en föränderlig värld, jag som för det mesta tyckt att de 32 svenska låtarna varit bättre än nån i den finska finalen.

Varför då en låt från finska finalen, joo för att jag har svårt att se att nån av finalisterna skall kunna göra storslam i maj I Dusseldorf. Knappt hälften av låtarna har chans att ta sig till final i Tyskland men röstar folket på samma sätt som i lördags är det ej uppenbart att just en sådan låt vinner- tänk europeiskt. Får allt sätta hoppet till de internationella jurygrupperna. Frågan är hur dessa kommer att rösta?

Vita dojornas kamp!
Där står kampen ju mellan Eric och Danny, två av de stora favoriterna, även med tanke på startordningen. Är helt övertygad att bägge gossarna var väldigt nöjda när Love Generation ej kom till Globen för dom hade ju slagits om samma telefonröstare. Är övertygad om att Lady Gaga tjejerna gått hem hos jurygrupperna i Europa och klarat sig bra i Dusseldorf. Eller ännu bättre, tänk om September kört denhär låten??!!

Rösterna från de röda stugorna kommer att delas mellan The Playtones och Brolle, hoppas dom tycker att det ej är ens idé att rösta. Skulle The Playtones ta sig till Dusseldorf så lämnar jag Svea mammas flagga hemmavid! Och samma gäller om Brolle vinner, hjälper ej att han är min systers stora favorit.

Schlager-rösterna delas mellan Sanna och Linda, låt oss bestämma att ni röstar på Sanna och så kan vi lämna jumboplatsen till Linda- vad gör hon i Globen, kanske räknas hon som inventarie? Sanna skall ju ha en ny klänning, hoppas för Guds skull Linda också plockat fram Singern och knåpat ihop nåt nytt!

Vem har vi kvar?
Jag älskade Newseekers när det begav sig på 70-talet men ack det va då det, nej The Monikers borde ej va i final. Nicke slåss i sin egen klass, även om han shoppar nya byxor och rakar sig under armarna lär det ej räcka till seger, dock en bra låt.
Mademoiselle Varga kanske gör en af Ugglas och kommer rätt högt upp men hoppas icke.
Swingfly får däremot klättra högt, jag slänger dom, Eric och Danny i samma hink och plockar upp det numret som känns bäst på lördagen!

Så synd att några balla låtar föll ur i Andra chansen. Jenny Silvers låt är ju nästan patetisk men så blir det om man blandar Abba och Perelli och tar ett par steg som Lena Ph när vi lever 2011. Skall vråla till den låten under finalveckan i Dusseldorf för den lär spelas på dansgolvet………. Så mycket vrål lär det ej bli till Linda P;s låt men den hade satt perfekt i maj framför allt nu när man ser hur startfältet börjar se ut. Loreens låt den bästa och mest internationella av alla men kanske ändå lite för svår för Tyskland.

Tänk om Timoteij ändå uppträtt i år!

Och visioner skall vi ha eller hur? Vart bär det av 2012?? Just nu ligger Budapest högt i kurs- Celine Dion blandat med Sanna Nielsen schlager, Ljubjana och Aten helt ok också eller kanske Riga. Skall Dana International gå samma öde som Perelli lär framtiden visa, frågan gäller också tyska Lena.

Jag som drömt om att få fira en schlagervecka med portugiserna i Lissabon men det blir ej 2012 i alla fall, och inte skall jag köpa flygbiljett till Holland, inte Vitryssland, inte Spanien, inte Malta, inte Albanien, inte Island, inte Tyskland……

Må bäste låt vinna och skyll icke på Björkman denna gång, ni alla vet hur man använder en telefon!

Inga kommentarer: