torsdag 3 mars 2011

BACK IN C T!!!!!!

Dessa solglasögon kom ju aldrig tillbaks till C T- monkeys have fun!





Det kommer att ta ett tag att smälta intrycken och historierna från Khayelitsa. Lyfta hatten åt folket som bor där är det bara att göra, MEN- många av dem lever troligen ett lyckligare liv än vi gissar jag.
Hotellbokerskan hade lyckats igen, vem säger nej till ett hotellrum på Harbour Bridge Hotel som man får för halva priset, 900mm pool på taket ingick i priset.







Sola, bada i poolen, mango till lunch, papaydrink på eftermiddagen, tupplur- no musts, fanken va skönt! Dagens konstaterande var att solen går åt andra hållet här men inga problem, det gick att flytta solstolarna ”motsols” också! En middag på Cafe Africa avslutade dagen, otroligt gott med rätter från Malawi, Tanzania, Mocambique, Zimbabwe och Sydafrika förstås, turistiskt men so what. Servitrisen kunde lite svenska- hej, tack & nu skall vi supa!? Jodå, hon hade varit au pair i Tyskland, umgåtts med en svensk kollega och firat midsommar i Sverige. Vacker som bara den var hon, kanske nästa Miss Africa?



Det svenska fotbollslandslaget tycks också va i landet, det konstaterar vi när vi käkar middag för vi hamnar ju på samma restaurang- a small, small world we live in! Om svenskarna tagit sig till World Cup hade dom knappast kommit till final och stadionspel, kanske dom nu får en chans att känna på om gräsmattan passat deras spelstil eller icke?!

Robben Island
Denna dag va vikt för kulturen, en tur (inkl. retur) till Robben Island och hälsa på i fängelset. Det blev en massa fakta som tog på krafterna, lika bra att efteråt ta en ordentlig lunch, jag kände mig en aningens liten efter att ha lyssnat på vår guide som också varit fånge här i sex år, var definitivt ej avundsjuk på hans öde, helt rätt att han fick kamma hem några hundralappar(kanske rentav tusenlappar) i dricks. Undrar vad de politiskt högt uppsatta gubbarna från den tiden tänker idag. Sedan kan man alltid svänga på steken och tycka att fängelset var rätt fint även om det måste varit ett helvete att va här bland kackerlackor och fukt!




Dagen till ära vällde molnen in över Taffelberget, helt magiskt, såg ut som värsta discoröken på Arkens dansgolv när Yes Sir I can boogie spelades på 80-talet! Hade gärna varit däruppe och känt hur det är att gå i molnen- ”inget konstigt alls” hade jag troligen sagt!

Det va en jävla storm förra natten, så häftig att det fanns ingen lust att gå ut, en hemmakväll och kolla på cricket match mellan Sydafrika och Indien. Inget hum om reglerna men det liknar ju boboll som man va duktig på en gång i tiden, dom slog, kastade, sprang fram och tillbaks och en domare fanns på plats. Sydafrika vann om jag förstod rätt.


District Six Museum stod på programmet, upp och hoppa och iväg. Undrar om jag var sjuk den lektionen när det pratades om ANC och apartheid i skolan. Rätt tyst var jag i alla fall när jag kom ut från museet, igen konstaterat vilket jävla djur människan är, fy fanken.


The black people här kunde vara så bittra på allt men så känns det inte att det är! Bara att lyfta åt hatten åt folket. Ibland har jag också funderat på hur detta skulle va om de vita europeerna aldrig dykt upp, kanske landet ej varit ett så blomstrande land som det ändå är?

Pariserhjul åks ej varje dag och därför tyckte jag det va dags, skall man åka så kan man ju t ex göra det i C T, magnifik utsikt.







Snart slut på semestern, a wonderful sådan bara att tillägga. Framför en 12h timmars resa mot London och vidare till Sto, knappt 24h i Årsta och mot nya äventyr, det skulle bli lokal teater i Hindersby och jobb i Röda Havet eller skulle det?????

Inga kommentarer: