torsdag 23 oktober 2008

Black Sea



Istanbuls Drottninggata(Isi???????) ger mig energi-wow! Undrar vart alla turkar är på väg egentligen för det är ett lemmeltåg och tänk om denna gata kunde ge ut sina memoarer? Glada och nöjda verkar dom vara I detta land, färgen som dominerar på gatorna är svart morgon, middag, kväll och natt och långt har dom till EU ännu(märkte ni;snabbt byte av ämne!). Lika långt är dom från EU som att Mc Cain från presidentskapet, åtminstone administrationen I hamnen. Jag tycker dom kan komma tillbaks och snacka medlemsskap om 20 år. Och tänk, hur skall det gå I Eurovision när miljoner turkar flyttar utomlands och röstar på fosterlandet=Turkiet vinner!? Nästa års representant blir säkert min favorit(Hadise)- blandar RnB och orientaliskt!
Beckham-diamanten är fortfarande het här, inga nya modeupplevelser annars.

Vad finns inte till salu, jaa-a den frågan ställde jag mig när jag smög fram I bazaren, köpte ett såpbubbelgevär och smög vidare. En turkisk CD-försäljare skulle kunna leva på en Herr Silfvast tror jag, det finns ju så mycket bra musik här. Så Lotta du vet vad jag har I väskan till dig! Tycker annars att många av det manliga sångarna låter som om dom just kommit i målbrottet.
Andra natten vid Karaköy så sov jag med bakändan mot en gammal bekanting, ett förhållande som varade i 3 år och vi är fortfarande på speaking terms- Cristal-nej inte den androgyna artisten I Finland- utan före detta Siljajonken(Opera)kom och la sig mewd ändan mot oss.
Undrar hur många metspön det finns i stan, måste va många. Helt galna I att meta är dom här. Galatarybron var fullspäckad på bägge sidor, säkert en gubbe per meter och bron är 300-400 lång, och sedan längs alla kajkanter fler fiskare.
När mörkret lagt sig fanns det samma service till salu som förra gången men jag tackade artigt nej till eventuella nya upplevelser.


Safranbolu besöktes men ingen shopping av saffran, odlas annars I dessa trakter. Stan fin som bara den, raka motsatsen till Istanbul på många sätt och vis, sällan man får besöka ett turkiskt hem med pool i vardagsrummet (4x4x1.65). Stan är en av Unescos utvalda städer, bla,blaa…………


På Yalta så gjorde vi en babuschka glad I alla fall, försäljning på 400 dollar när vi var ute på shopping på lokala torget, hon blev av med sina sallader, tomater och gurkor. Rödlöken från dessa trakter lär annars va den bästa I världen. Och samtidigt med oss I Ukraina är Mette-Marit och så går hon och faller och får hjärnskakning, voi, voi.
Om man inte alltid skulle veta var man är så är det bara att kolla kjollängden och då får man snabbt rätt vädersträck på var jag är I Europa, hoppsan va kort och stövlar ska det också va. Skulle nästan kunna..................
Sevastopol kan man kalla stolt, kanske ett arv från grekerna som en gång härjade här, nu gör dom ju inget annat än strejkar och gråter när Olympique Airways ska privatiseras.
Besökte min hovleverantör av saltgurka, ukrainska babushkan på kanske drygt 80 var lika glad och glestandad som förra gången, det va också hovleverantörerna av torkad Tjernobyl frukt.
Kanske jag skulle bli stylist I detta land, skulle säkert finnas jobb om man bara först hittar kunder. Hade annars dagen till ära Sverigeväskan på axeln, inte för textens skull men för färgernas!

Väskan och jag nånstans ute i världen
Sevastopol har ju varit på tapeten de senaste dagarna, leken vem tar vad och när fortsätter.

Ytterligare en stolt stad, Odessa och gissa om jag steppat upp och ned för Potemkin trapporna-212 steg?
Så synd att Ani ej gick och vann I Belgrad, jag hade gärna spenderat en dryg vårvecka I denna stad, hade varit toppen. På snack om schlager så börjar det ju dra ihop sig igen och jag har lyckats få en biljett till svenska finalen, fick den informationen från London när jag va mitt ute på Svarat Havet dvs rätt långt från Globen!
Det är ju som sagt kortkort och stövlar som gäller för tjejerna I denna del av världen och vad gäller då för killarna, joo en ölflaska I handen sittandes på en parkbänk rökandes, hängande jeans och med Pluschenkofrisyr(=långt I nacken).
Cd;n kan man köpa billigt och ångrar nu att jag ej köpte Laura Branigans Superhits för 25 lokala rubel dvs 30 kronor!
Annars så har jag fått för mig att Kazakstan är häftigt så hur skulle det va om Travel Beyond gjorde en researchresa åt det hållet, keep me in mind så att jag kommer ut I världen lite! Jag är oskyldig till att min arbetsplats rör på sig så inget mutter NU!


Skulle också vilja veta hur många österrikare satte Sachertårtan I fel strupe en dag som denna?

Vad kan man annat göra I Constanta än räkna hur många skjortor skall strykas innan vi kommer till Limassol? Kom till 17 st minimum!
Annars verkar våra gäster må bra och va nöjda, förra kryssningen va resultat 8.96, slår knappast det denna gång. Våra feedback resultat brukar ej hänga med börsen.

Inga kommentarer: