fredag 3 oktober 2008

Jul och trekant.............

Hör ni, det ryktas att det är jul snart!? Om man tänkt va ledig så skall man snacka med chefen nu sägs det – samma gäller väl om man önskar jobba-, julbord och -konserter är bokningsbara, Ikea har plockat fram de blinkande lamporna och annat crap, Luciafyllan planeras.......
”Ljusare tider” för vi går över till vintertid och vilken dag som helst är årets kortaste dag ett minne blott, har dock ej sett reklam ännu för julrean men snart dyker den väl upp. Och glöm ej att posta julkorten i tid så att alla postnissar ej behöver jobba ihjäl sig(ergonomi) de sista dagarna före jul.
Musiken jag lyssnade till i veckan fick annars showtarmen att dansa, visst hade det varit kul med en show men nu blir det ju inget LJ-party sägs det!
Summa summarum; Dags att tänka på sättpotatis, glada vappen mjöd, midsommarsill och "ludiveeto"!

Upplevde en trekant häromdagen-åkte till Helsinki och sedan vidare till Tallinn och därifrån till Sto. Kände mig som en katt bland hermelinerna på fartyget mellan Hel&Tall, eller skall jag säga som Monsieur Laurent Perrier bland Le Cardinal och Königsmosel! Undrar vad egentligen esterna i Tallinn tycker om Mäyräkoirafolket från landet i norr, själv använder jag varken finskt IDkort eller pass, ingen Suomipaita, pratar ej finska utan försöker stappla mig fram på estniska så gott det går. Men jag uppfattas normalt ej heller tillhöra det finsk-ugriska gänget om nu nån av er trott det!

Tallinn så sjukt fint, blir euforisk. Helt makalöst vad det byggs i stan och här vågar man ta ut svängarna i arkitekturen. Och stan blir ju ej mindre fin när man tar en titt på ZIZI eller Monton. Här handlades det lakan till en kompis, servetter till en annan och whisky till en tredje, pipo till mig själv, glömde dock mustsöstramoos så om nån åker dit köp till mig, palun.

På flygplatsen blev jag bara tvungen att bli medlem i Chech Airlines kundklubb, ojojojoj vad ett smile kan göra. Blir bara förbannad på mig själv att jag ibland är så ofattbart trög (kunde kalla mig blond också om inte de blonda lockarna fallit), vilken miss -gomorron tönt. Skall försöka va mera snabbtänkt en annan gång när motsvarande tillfälle dyker upp till guidejobb eller nåt annat!

Inga kommentarer: