fredag 10 oktober 2008

Pain au Chocolat - Pelinkovac


Hur skönt som helst att sitta bredvid en rödhårig fransyska klädd i svart och med gröna Foppaskor på Strandboulevarden i Nice, kunde man tro i alla fall! Men när hon plockar fram slanggurkan höjs ögonbrynen och ännu mera när potatisskalaren dyker upp. Men jag drog slutsatsen att hon gillade gurka för det tog ej lång tid så va den skalade gurkan borta............... Sedan tömde hon vatten från en 0.75liters flaska till en 0,5 liters och njöt vidare tills hon började spela nåt spel med 3 st 2 euros slantar, hon förde nån typ av statistik men jag fick ingen ordning på vad hon egentligen var ute efter, kanske va hon en statistikfreak?
Ungefär i samma veva sitter mina kompisar på en ljusdesignad restaurang på Poros tillsammans med lokala Djurskyddsföreningen som snart skall spela bingo och sedan dansa tango. Fråga icke mig varför just tango men sådana uppgifter fick jag från Grekland.
Ni som ej varit i Nice, ta en sväng förbi, hur fint som helst här, buss 98 går in till stan från flygplatsen dit SAS eller Sterling tagit er.
Undrar annars om det är jag som går åt det glassigare hållet och mina kompisar mera mot lantlollostuket, ingen nämnd och ingen glömd men det är en viss skillnad mellan Frankrike och Grekland.
Finns snuskiga detaljer i bilden, försök låta bli att titta om du är känslig.

Behöver jag snacka mer om hur fint hur Ajaccio är eller har ni redan bokat en tripp? Monoprix hade att erbjuda foie gras, Suze, eucalyptuspastiller, brioche, cocossmoothie och yoghurt med – nej inte körsbär – utan tryffel. Min franska är ju ej på top ty först trodde jag att det va sån tryffel som man hitter I jorden och undrade hur man fick ihop detta men snart så fattade jag ju att det är fråga om chokladtryffel.
Min kollega var annars med om nåt som ni kan hoppa över. Hon gick till stranden, badade och slängde sig sedan ned på ett badlakan och halvslumrade-ända tills en stor våg kom och svepte över henne och hennes väska innehållande kamera och ett par telefoner. Stranden är fin men mycket smal och detta ligger i en vik, vågen kom från en stor färja som körde förbi. Själv hade jag parkerat mig up stairs på en mur ovanför kollegan så där fanns det ingen risk att bli våt.

Civitavecchia fick va denna gång, orkade helt enkelt inte gå på stan. Och tonfiskpastejen jag köpte förra gången va rätt tråkig så inget mer av den.

I love this city, otroligt myller av mopeder, människor och bilar, hallittu kaaos som en gäst sa och jag måste hålla med. Här steppar jag runt med mina tunisiska DG bland de solbrända gatuförsäljarnas Louis Vitton väskor, passar som hand i handsken. Älskar detta spectacula bomba, och soporna är bortkörda- är det det enda Berlusconi fått gjort. Hittade bl a Stregakarameller och skall försöka spara en till dig Monica för nu har du väl glömt krabbisen från vår Stregasession!
Och vilken ball pasta-affär det fanns på en av gågatorna, ny businesside igen!

På väg härifrån vinkade jag mot Capri, hoppas P&R drack Pol&Roger champagne när ni va där! Och Stromboli var morgontrött så inga kaskader därifrån denna tidiga torsdagsmorgon.
Rekommenderar radiokanal 93.8 vid Messinasundet, häftig techno&house station.

Älskade Kerkyra dök upp I horisonten och va fint att va just här en sådan dag när Nobels fredspris går till Finland. Kan väl tycka att det finns personer som gjort mer I världen för freden men min åsikt spelar ju ingen roll, och stolt finländare är jag.


Dubbis med Konzum, nu har jag varit och jagat tallrikar. Som alla andra så skall också vi göra en kokbok och jag är tallriksansvarig, synd att jag ej tittade I det egna skåpen först, hade troligen räckt till fotografering av alla rätter.

Inga kommentarer: