fredag 11 december 2009

m/s Kristina Katarina


www.kristinacruises.com
Uusi lippulaiva Kristina Cruises – varustamolle:
M/S Kristina Katarina jatkamaan suomalaisia lomaristeilyjä
Risteilylomiin erikoistunut suomalaisvarustamo Kristina Cruises Oy on tehnyt esisopimuksen risteilyalus m/s The Iriksestä, joka on pitkään operoinut itäisellä Välimerellä. Tämä alus tulee korvaamaan elokuussa 2010 liikenteensä päättävän m/s Kristina Reginan. M/S Kristina Katarinaksi nimettävä alus on m/s Kristina Reginaa suurempi. Kevään aikana tehtävien muutostöiden jälkeen laivassa tulee olemaan 195 hytissä yhteensä 380 alavuodepaikkaa. Uusi alus tuo myös merkittävän määrän uusia työpaikkoja suomalaisille.

- Laivan etsintä on ollut usean vuoden projekti löytääksemme M/s Kristina Reginalle mahdollisimman sopivan seuraajan. Tiloiltaan, teknisiltä ominaisuuksiltaan mm. jääluokaltaan ja kooltaan sopivia laivoja oli myytävänä vain muutama koko maailmassa. M/S Kristina Katarina vastaa hyvin vaatimuksiamme ja uskomme sen olevan varsin sopiva alus pitkälle tulevaisuuteen niin asiakaskuntaamme kuin risteilyohjelmaamme silmällä pitäen, sanoo toimitusjohtaja Mikko Partanen.

M/S Kristina Katarina on rakennettu alun perin vahvan laivanrakennusperinteen maassa Puolassa vuonna 1982. Laivan pituus on 138 m ja leveys 22 m. Se on liikennöinyt mm. 1990-luvulla Konstantin Simonov -nimisenä Helsingin ja Pietarin välillä. Viimeiset yhdeksän vuotta laiva on ollut kansainvälisessä risteilyliikenteessä Maltan lipun alla pääasiassa itäisellä Välimerellä. Laivalla on tehty mittavat remontit vuosina 2001 ja 2004, jolloin sen julkiset tilat ja hytit uudistettiin. M/S Kristina Katarina siirtyy tammikuussa Suomeen, jossa se telakoidaan, luokitetaan ja sisustetaan Kristina Cruisesin asiakkaiden tarpeita ja toiveita vastaavaksi. Risteilyohjelmansa Kristina Cruisesin omistuksessa, Suomen lipun alla ja suomalaisella miehistöllä M/S Kristina Katarina aloittaa elokuussa 2010. Syksyn risteilyjen myynti alkaa tammikuussa. Myyjä- ja ostajapuoli ovat sopineet, että aluksen kauppahintaa ei julkaista.

- On aika kääntää historian lehteä ja jättää jäähyväiset 1960-luvun laivaromantiikalle. Lokakuussa 2010 astuvat voimaan uudet turvamääräykset ja nykymuotoisen M/S Kristina Reginan on aika jättää kansainväliset vedet. M/S Kristina Katarina edustaa seuraavaa laivasukupolvea tarjoten kotoisen lomaristeilymatkan tasokkaammin ja astetta suurempana laivana. Hyttien taso paranee merkittävästi ja aluksella on runsaasti erilaisia uusia tiloja risteilyvieraille. Mm. laaja uima-allaskansi kolmella altaalla on varmasti mieluinen uusi alue. M/S Kristina Katarina ei kuitenkaan ole liian suuri laiva, vaan sopivan kokoinen vierailemaan nykyisinkin risteilyohjelmassa oleviin satamiin, sanoo Mikko Partanen.

M/S Kristina Reginan tulevaisuudesta käydään neuvotteluja eri tahoilla.

Uuden laivan aloittaessa liikenteen Kristina Cruises Oy tulee tarjoamaan työtä n. 220 suomalaiselle. Näistä noin 100 on täysin uutta työpaikkaa merellä. Kevään aikana toteutettavan remontin työllistävä vaikutus on n. 50 henkilötyövuotta.

1 kommentar:

Unknown sa...

Hallo Roger!

Hieno juttu

Olenkin jo odotellut tietoja mitä tapahtuu syksyllä 2010.
GOD JUL!