tisdag 19 maj 2015

Eurovision 2015; I've kissed Vienna & Euroclub


I've kissed Vienna but not Marilyn
Tror knappast att jag skulle se denna reklam på Storkyrkan i Stockholm eller Helsingfors.









EUROCLUB, platsen där ackrediterade, fans, artister och gäster springer om varandra har öppnat, denna gång i ett bryggeri -Ottakring.

Österrikarna gör det annorlunda även här och det är ett lyckat drag. Förr om åren har Euroclub öppnat ca tå veckor på förhand, nu skedde det samma dag som invigningen och ett lyckat drag kan jag tycka.

Stort, megastort rent av. Ashäftig design i denna lokal - tänk er när man blandar betong, kristallkronor, järnbalkar, med häftigt ljus- OCH PC GLAS!!!  Nedan kan ni se foton.









Israel var värd denna kväll!

Börjat också vänja mig vid det österrikiska pantsystemet i barerna som innebär att inga diskplockare behövs!! Vad har han nu på G?? Smart- kanske det men tänker icke föreslå det på mitt jobb!


Fungerar såhär;
Hårdplast används i de flesta fall, glas i vissa fall till mousserande och viner. Gästen betalar 1Euro pant för varje mugg och som sedan fås tillbaks när man returnerar muggen. I vissa fall får man också poletter som också skall returneras och man får pengar i retur.
Det gick icke att köpa ett glas vin, nejdå. Det finns ju Spritzer här i varje hörn och  på klubben då vi ville ha ett glas vin blev vi tvungna att köpa vin & soda, soda serverades på sidan om och priset för bägge två fick vi betala också även om vi icke ville ha sodan! Ja säger då bara " maassa maan tavalla".

I menyerna på restaurangerna är priset oftast för ett glas (1/8) och när vi frågade vad en flaska kostar så tog dom fram kalkylatorn och räknade 8 x glaspriset.

Allergier tycks också vara vanliga här- och väl utmärkta!



Lite så kallade greklandskvitton existerar här också. Knappast nån moms på denna lunchnota!

Inga kommentarer: