torsdag 21 maj 2015

Eurovision 2015; Semifinal II - vem till final?

Sverige rules kan man säga, vi litar på dig Måns!


Svårt att säga om denna final är starkare eller svagare än Semifinal I. Här finns ett par starka kort som slåss om platserna i top. Samma gällde i Semifinal I.


Conchita absolut bäst i Greenroom. Hur höhga heels idag- gula och höga.Programledarna är mera kuttersmycken och manus icke det bästa möjliga. Trodde först det var Afrodite som dök upp på scen.


Litauen
En pigg, färggran början så alla kommer att vakna till i alla fall. Trallvänlig pop kan man säga som försöker charma publiken med att bl a pussas.


Irland
Nu kan ni sätta på kaffet

San Marino
Ralph Siegel bör gå och gömma sig. Patetiskt dåligt är detta. Kul för dessa unga personer att ha fått ledigt från skolan för att åka till Österrike och uppträda på en megascen.


Montenegro
Åtminstone en balkanballad behövs i denna tävling. Knez bör titta i spegeln och måste hitta lite charm i alla fall. Utseende kan man icke göra nåt åt men ärligt så det kan bli hans fall. Ställ Måns och Knez bredvid varandra så förstår ni vad jag menar.



Malta 
Rösta på denna låt, måste få komma till final, det är hon värd med sin Warrior låt. Hon står ensam på scenen, lite väl rörig bakgrund. Amber har blivit bättre på sitt kroppsspråk och det är mera drama i facet vilket är jättebra. Hoppas hon har samma frisyr som hade på första repet.
Klänningen är lika gardinaktig som tidigare.

På vykortet hoppar hon tandemfallskärm - och det har jag också gjort. Ni som icke testat- TESTA!




Är Norge "The dark horse"? Dom gör ett bra jobb, hon är vacker som en dag. Även om det är monstersnack.

Portugal
En av de stiligaste dresserna, skulle passa Conchita bra för den delen. Om ni icke hämtat kaffet så hämta det nu eller ta en påtår. Väntar ju jävla mycket på att Portugal skall vinna - den som väntar på nåt gott väntar aldrig förgäves! Nåt skall man trösta sig med tills Lissabon is ready




En rock ballad från Tjeckien som säkert skulle gå hem i Finland. Men vem har hittat på denna skokastning- nån som icke uppträtt på stora scener. Gräsligt värre även om man klipper det bättre denna gång. Klänningen är ingen vacker syn heller, känns verkligen hemsytt från ett hemmaritat smörpappersmönster.





Israel; Gillar icke den låt alls men tror att den går till final, blir liksom Serbien i Semifinal II. Ser knappt nåt bra i den. Vi som kollar skor stup i kvarten låter dock Nadav ha sina skor och dräglet rinner icke.
Han är 16 år gammal och ser ut som ?? Ingen duktig dansare men det sköter i och för sig dansarna bakom. Älskar orientalisk musik men svängarna här sitter liksom icke. Jämför med Sertab!


Årets modernaste låt kommer från Lettland, för modern för detta sammanhang!! Och varför skall man  slänga på en sådan klänning på en som icke har en byst att visa. Klänningen vacker men hon är ingen Angelina Jolie.




Min favoritlåt. Killen kan sjunga, han har trots allt vunnit The Voice i Turkiet detta år(Azerbadjan o Turkiet är bra kompisar). och som sagt har han varit med tidigare och på deras party hällde jag ut rödvin- funkade icke att fotografera och hålla i ett rödvinsglas samtidigt.
Scenografin är gräslig, rörigt värre. Mycket av allt. Man kanske vill berätta nån historia men fattar icke.


En isländsk Svansjön- tänker då på klänningen, barfotastuket samt guldet på tassarna. Lite småtråkig låt som icke växer vad den borde göra. Hon har stått mycket på scen men ungdomen lyser igenom.







Sverige sååååååå snyggt i TV. Absolut bäst! Här har vi ett paket/pussel som funkar bara så bra. Sämsta ingrediensen är låten, borde varit  en aningens starkare och Måns hade varit en säker segrare


En hel del skrik, mycket paljetter, en vacker klänning- that's it!


Cypern
Enkelt. Kan bli semi tvåans Ungern dvs kan gå vidare tack vare sin enkelhet


Slovenien
Modern låt som borde ligga TOP10 på lördag. Hennes gimmick är hörlurar. Spets i klänningen nåjoo. nåjaa, den är mera sydd än Maltas.

Polen
En vacker ballad som jag glömmer när hon sjungit klart. Känns som hon står i Kungsan när körsbärsträden  blommar. Hennes chans kan va polackerna som bor i Irland och Tyskland som blir fosterländska och röstar på henne. Att sjunga sist är också en fördel.


Vem ovanför sträcket och vem under? En blandning av mina personliga åsikter och vad jag tror.

Under hamnar Irland, San Marino, Portugal, Lettland, Schweiz, Polen, och Tjeckien. 
Polen och Tjeckien kan bytas ut mot Island, Litauen eller Cypern. Tjeckien kan få juryröster - för få dem att komma tillbaks 2016. Känns som det även här är trångt runt sträcket.
Klar segrare är SWEEEE-E-E-E-DEN. Azerbadjan , Norge och Slovenien slåss om de andra medaljplatserna.

Hur många rätt klaranr om några timmar. Rösta på Malta tycker jag så att dom kommer till final. Vill till Valleta också ett år, det blir säkert icke 2016!

Inga kommentarer: