söndag 17 maj 2015

Eurovision 2015; Life Ball 2015






Hade ingen aning om att detta event är så stort,  den största välgörenhetstillställningen i Europa och en av de största i världen, man lär sig något nytt varje dag.

Pengar samlas in för att bekämpa och forska i HIV/ AIDS frågor. I år 23. året, pengarna rullar in, behovet lär aldrig tar slut. Hela världen har ca 35 miljoner HIV smittade idag. Organisationen AIDS LIFE är en organisation vars motto är nollresultat.

Kändisar från hela världen styr kosan mot Wien, vissa betalar enorma summor för biljetterna.
"Röda mattan" en viktig del i detta, skall man visa upp sig i Österrike så är det just på denna matta under Life Ball, Garmen-Partenkirschen backen ligger i lä.
Sean Penn och Paula Abdul var här i år. Och Conchita förstås, både modell och samtidigt drog hen sin nya låt. Conchita har det fullt i kalendern dessa dgr, tror icke 24h i dygnet räcker.
Känner ni för att synas, börja spara för nästa års Life Ball och ta med Guld Amex till Wien, flyg går hit varje dag.

En helt normal vanlig Svensson/ Virtanen kan också få gå på mattan- om man har tur! Varje åt lottas ett par biljetter ut till ett par personer som registrerats sig på siten. Brukar dyka upp 60 000 registreringar på ett par dar och sedan är det tombolan som säger sitt.
Totalt släpps ca 3800 biljetter.






Red Ribbon Celebration Concert ordnas med stora stjärnor kvällen innan och med en bred musikrange. Loreen var här denna gång och framförde sin nya singel, tror icke hon hade på sig något från Ellos denna kväll.



En eller flera designers ( typ skräddare som Cavalli, Gaultier..... )ansvarar för en modevisning där kända modeller(sådana som Schenkenberg, Klum &  kompisar) deltar men även celebriteter och artister drar på sig trasor för att stå i strålkastarljuset och dra sitt strå till stacken.
Också ett"Fashion for Europe" event ordnas på måndag i Eurovision Village, designers från Europa visar upp sina skapelser, Ivana Helsinki deltar bl a.

Årets tema är Ver Sacrum - hänger ni med? Kommer från den antika världen, en vårfest som, romarna ställde till med.

En del av sminktälten
Är övertygad om att guldspray sålts i rekordvolymer denna vår i Wien. Som en praktiker undrar jag dock hur det såg ut i Rathaus efter partyt för detta guldspray måste spridits över allt. Dom har säkert klarat sig för dom har icke ringt mig!!!!!

Isländska sångerskan har ju lite guldspray på sina fötter, hoppas hon har med sig reserv för jag kan tänka mig det är slut i affärerna. Samma gäller också gulfärgat tyg, skor- ja allt man tänka behöva när man skall till en antik romarfest med guldkant.

Här kommer några foton från Lilians och min kamera från livet utanför Eurovision bubblan och utanför Life Ball staketen! Kanske inspiration när ni skall på nästa togaparty? Enjoy!




Killarna inspirerade av Paul Gaultier 













Inga kommentarer: