torsdag 16 maj 2013

Andra semin på g, vem går vidare???





Skrällen i första semin var Litauen vem skall skrälla här?  Hade inte en blekaste tanke på att Liatauen skulle gå vidare, kan inte riktigt fatta det ännu men det är bara att gilla läget. Hade å rätt av tio , inte fy skam.
Inledningen i den andra är läcker. SVT kan detta med underhållning, all credit åt SVT, ni är så duktiga!

 
Lettland; Not my cup of tea, duktiga killar som kör sin stil men tror det blir respass. Och inte har dom kompisar som röstar på dem.

 
San Marino; Vad säger man om denna.  Vacker fin ballad på italienska, känns som två låtar i en. Ralph Siegel har troligen sponsrat och vi hoppas lilla landet tar sig till final men det hänger på håret.

Makedonien; Dom går till final. Låten har man poppat upp en del sedan originalet och blivit tvungen att betala dyrt för det men det finns nån i landet med mycket pengar som tror på låten.

 
Azerbaijan; Fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin som bara den. Är övertygad om att denna vunnit om t. ex Frankrike eller motsvarande haft den. Hade inte Azerbaijan vunnit för två år sedan hade det blivit nu.

 
 

 
 
Finland; Nu är det bara att önska all lycka till Krista och tro att det går vägen. Ingen självklarhet men jag innerligt hoppas och  tror hon är bland de 10 bästa.

Malta; Doktorn från Valletta kommer att få det svårt. Trallvänlig och hurtig pop men tror det tar slut för öborna.

Bulgarien; Dom tävlade i Helsinki 2007 och gjorde bra ifrån sig, kom på  7. plats. Nu stannar det vid en semifinalplats gissar jag på.

Island; Sååååå vacker ballad och usch vad bra han sjunger men tror han hamnar på platserna 11-12.

Grekland; Alcohol is free! Det finns en djupare tanke bakom orden men det går vi ej in på. Landet tar sig säkert till final, får en massa balkanröster bland annat. Inte min typ av greklåt, är ju svag för musik därifrån men denna gillar icke jag. Vi intervjuade killar och dom är hur sympatiska som helst, Lilian har fått tjing på trumpetplatsen i bandet.

 

Israel; Vill ej att denna går vidare, en tråkig ballad och en superful klänning. Hur kan man ens ta på sig nåt så tantaktigt, vad bär hon om 10 år??? Och djupa urringningar gillar hon.

Armenien; Vem skall rösta på denna Black Sabbath typ låt. Svaret är armenierna i utlandet. Dom får inga röster från Azerbaijan i alla fall och tror icke dom får tillräckligt för att hamna på övre sidan täcket.

Ungern; En kul och annorlunda låt som blir svår att gissa. Trallvänlig men å andra synnerligen tråkig efter ett tag.

Norge: Syntpop dängan går till final utan tvekan. En av mina favoriter detta år. Skulle gärna sett Krista göra denna, hade blivit lite mera attityd och personligt, lite för tråkigt uppträdande.

Albanien; Rock, rock, bra uppträdande och mycket pyroteknik. Självklar finalist.

Georgien; Aj, aj , aj. Vad bra denna svenskuppsättning är., skall G;son vinna två år i rad? Skulle vara häftigt att åka till Georgien en sväng.

Schweiz; Frälsningsarmegänget måste gå till final, kolla deras video. Nu är frågan om dom har tillräckligt med kompisar som gillar sådan musik. Från mig får den extra poäng för Beckmanstuket, årets hit!

Rumänien; Gräsligast av alla oberoende uppträdande eller musik är denna låt- eller vad som helst. Herreminskapare att den är gräslig och har ej blivit ett dugg bättre även om han rakat sig på bröstet.
 
Och vilka vill jag/tror jag går vidare; Makedonien, Azerbaijan, Finland, Grekland, Norge, Albanien, Georgien, Schweiz, San Marino  och den sista platsen slåss Armenien, Island och Ungern om. Jag sätter ett kort på...............Island ändå. Vill ej att Israel skall gå vidare.

Inga kommentarer: