fredag 17 maj 2013

Då har vi låtarna klara för FINALEN


Jaaa-a vad skall jag säga, gick inte riktigt som jag tänkt mig, bara 6 av tio rätt och det är inget att skryta med. Men Finland i  final.
Vi skall gläda oss åt att all nordiska är i final, fem låtar som är helt olika. Vilken ordning blir det på dem i slutresultatet, vågar mig inte ens på en gissning. Men är övertygad att Danmark icke vinner och inte nåt annat nordiskt land heller.
Synd att Albanien ej kom till final, hade varit värda Armeniens plats. Och vem har röstat på Rumänien? Ungern kan jag ändå nånstans förstå och malterserna fick till det. Bra för dem, tänk hur trevligt det skulle va att parta i Valletta ett par veckor i majmånad

 



 
 
 
 
 
 
 
 
Ett stort party utanför Arenan innan start och vad hände där?  Joooo, finländska flaggor överallt, måste varit hundratals-blue & white was the colour for this night. Och brudarna var många eller rättare sagt slöjorna. Olika varianter, kort-kort korta och lång-långa, på tjejer och killar, unga och gamla.  Och om det icke var blåvitt så var det rosa som gällde.
 
Krista har verkligen lyckats med marknadsföringen, lyfter på hatten det hon gjort, ingen finländsk artist har varit i närheten av detta. Och det var ej bara fosterlandsfans utan från hela Europa, t o m från Australien.

Utanför fanns också hennes kille Janne samt syster och bror, en aningens förväntansfulla och smått nervösa. Janne hoppades på att Finland skulle vara det första landet som ropades upp- men så skulle det icke bli.

 

 
Vi delade Ding Dong chocolate (Pandas blåbärs konfekt)och rätt få tackade nej. Marie(9 år) hade huvudansvaret för utfodrandet. Med good vibes lite vin inombords gick vi in i i arenan
 

 

 
 
 


Den ena låten  efter den andra betades av medan de finska flaggorna vajade.

 
 
 
 
 
 
 
 

För mig började blodtrycket stiga innan alla sjungit, snart skulle vi få veta om Finland ropades upp- och det skulle. En olidlig väntan och det blev ju värre när sådana länder som Ungern och Rumänien ropas upp.
 
 

Ville inte att Krista skulle göra en Kate Ryan dvs en favorit som faller på mållinjen.

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 


 

Inga kommentarer: