måndag 13 maj 2013

Nordiskt och vitryskt party



 


Här övas det, och övas, övas och övas. Presskonferanser, intervjuer, promotion, fotosessions, sightseeings och Gud vete vad avlöser varandra. Kameravinklar hit, kameravinklar dit- om ni bara visste hur mycket jobb som ligger bakom TV – sändningarna nästa vecka.
Som man kan vänta sig är det välorganiserat när vi befinner oss i Norden, tiderna håller och SVT har tänkt på det mesta.

 
 
 


 
 
Kristas rehearsal gick bra kan man säga, nu hoppas vi bara att länderna som är med semi 2 gillar detta också. Diaspora röstning kommer ej att funka utan det blir låten som skall dra henne till final. Hon spexade till det på presskonferansen och det är bara att beundra Krista, hon måste va den gladaste bruden i stan. Hon drog en Carola låt med manuell fläkt eftersom hon är en stor Carola fan när vi pratar om detta spektakel.



Jag måste ju medge att den grekiska låten inte är mitt stuk i år. Killarna är trevliga, Lilian har intervjuat dem och plötsligt så gillar jag ju Grekland ändå lite. Vi har försökt förbättra de finsk- grekiska relationerna med Panda choklad, berättar senare hur!
 
 
De är han som borde ansa ögonbrynen.
 

 
Danmark- hur skall det gå??
 
 
Rykten säger att han rakat bröstet, fanns all orsak för det såg jävligt ut på scen



 
 

Visst är Ukrainas låt bra men denna scenografi, härefter får den flaggan stanna hemma.

Nordiska partyt
Trevligt att nordborna slagit sina påsar ihop och ordnat ett gemensamt party med uppträdande, smart gjort att en gång visa enad front. Tillsättningen gick av på Glasklart, vackert beläget vid vattnet, minimalistiskt,  stiligt och snyggt ordnat- inget extra tjafs utan mera ”pang på rödbetan.”

 
 


Som ni ser är jag ej den enda som vill fotografera. Svenske Robin är det i vilket fall som helst.


Islänningen tar i både för hem och fosterland-och även sin lilla fiskeby där han kommer ifrån.
 


Alla nordiska artister uppträdde i tur och ordning. Krista gjorde sin låt förstås och sedan Carolas Fångad av en stormvind inklusive manuell fläkt. Och sedan de andra i tur och ordning. Bara att konstatera att alla fem låtar representerar olika typ av musik- alla bra på sitt sätt kan man väl säga. Vilka av dessa fem kommer vi att se i final på lördag och vilka faller ut, det vore ju kul om alla fem skulle finnas med på lördag.


 

 

Kändes nästan som Margaret läst min blogg för nu syntes bröstvårtorna betydligt mindre så kanske hon varit en sväng på Henkka & Maukka på Emporia - Nordens största shoppingcenter.



 
Ana Matronic- känd från Scissor Sister och nu kommentator för BBC. Tatueringen på armen hade blivit större och så visade hon också sin tatuering på insidan av läppen, nej det får allt bli för mig. Honmåste vara en av de största stjärnorna här! Trevlig till tusen var hon, hon gillade ju min outfit! Kankse vi får se henne sjunga för UK nästa, ensam eller med Scissor Sisters??




Belarus festen Det har varit mycket diskussion om vodka som skickats från Vitryssland till Sverige, hamnade i tullen och där blev den troligen kvar. Skatterna hade blivit väl höga att lösa ut den därifrån. I ställer bjöds det på Absolut. Landets fester är de mesta omtalade, mat och dryck serveras till en massa människor, det finns promotiongrejer- detta är bara festernas fest i Eurovison sammanhang.

Till all tur behövdes icke denna användas denna dag heller! Denna står i trapphuset där vi bor, ägaren är Inga 92 v- tänk om man fick va så pigg när man kommer upp i den åldern.........

Inga kommentarer: