måndag 13 maj 2013

Big 5 & Sweden


The big 5!

Dags för Tyskland, UK, Italien, Tyskland, Frankrike och Spanien ställa sig på scen samt förstås värdlandet Sverige.

Tyskland

 

 

 
Italien
Skall vinnaren infinna sig bland dessa? I så fall blir det UK eller Italien- en mogen artist i high heels eller en stilig italienare i hatt.
 
 

 
 
Det allmänna snacket säger att Bonnie Tyler is still going strong och att det finns segerchanser för henne. En bra radiolåt tycker Lilian. Italien har en smäktande låt som förför och den stora frågan här är om han skall raka sig eller icke till lördagen, det svaret får vi allt vänta på.

 
 
 
Tysklands låt är en dansgolvsdänga, kommer att spelas på många strandbarer under sommaren, nu återstår att se om det går igenom i rutan. Bandet är rutinerat och Natalie har gått ned i vikt sedan tyska finalen och köpt en ny klänning.




Det blir varken Spanien eller Frankrike nästa år!

 

 

 

Lär ej gått så jättebra på repet.  Och efteråt gavs intervjuer på 30 sekunder- då är det lika bra att stryka helt- ni hör ju hur illa 30 sekunder låter.

 

Invigningsparty vid Malmö Operan
Tiden är förbi när press springer på röda mattan och umgås med artisterna vid öppningsceremonin och det har jag full förståelse för, lite lugn och ro från dessa fotograferande fansen bör dom få. Detta var det även för kallt att stå timmar med kameran i högsta hugg, bekvämare att sitta hemma med ett glas vin och kolla på streamingen på www.eurovision.tv

Vem väckte mest uppmärksamhet? Skulle gissa att kampen står mellan Bonnie Tyler, Finlands Krista och Ukrainas Igor. Bonnie Tyler är säkert den största internationella artisten här och is still going strong- i byxor som vi är vana att se henne. Krista kom i ny brudklänning, och hade t o m livvakt denna gång. Jätten Igor kom också men knappast i samma bil som själva artisten Zlata- if you know what I mean? Nej, mer jag fördjupar mig i Ukrainas scenografi desto mindre förstår jag mig på detta. Det är bara så att jätten blir Ukrainas fall och det är synd eftersom låten är fiiiiiiiiiiin. Holländska Anouk dök ej upp på röda mattan, kanske tävlingens största diva. Var detta nu så smart i slutändan- den som i leken går får leken tåla tycker ju då jag. Hon hade ju också meddelat i Holland  i tidigt skede att visst kan jag ställa upp för Holland 2013 men då ordnar vi ingen nationell tävling, är man stor är man stor.

Arrangemanget vid öppningen var bättre arrangerad än på många år, rosor till SVT och Malmö för detta. Press och fans som icke kom till Operan var inbjudna till Euroclub på en liten matbit och där visades Röda mattan steppandet på storbilds TV. Och så träffade vi en massa Eurovisionkompisar, nu känns det verkligen att man är inne i bubblan.
 
Vackra Helena
 
Våra favoriter från Israel och Schweiz. Dessa killar gjorde parodin på Kristas låt.

 
 
Här dansar 103 åringen från Belgien med Glen Vella som representerade Malta ifjol. Vi har många år kvar- Jeeeeeeeeeee! Helt fantastiskt egentligen.


Grekland, Grekland, Grekland
 
Lite Azeriblod
 
 
 
Olika stilar fanns det på invigningenspartyt. Hur kan man gå på ett party i vita tubsockor och sandaler?

Vår favorit DJ från Tyskland.
 
 
 
En sak fattar jag ej med serveringen på Euroclub. Detta var tredje tillställningen jag var på och nu serverades samma menu. Det måste finnas nåt annat än marinerade grönsaker, sallad, kyckling, lax och haricot verte Malmöregionen.
 

Inga kommentarer: