söndag 10 maj 2009

10000 paraderade & 300m höga lågor

Eurodome

En ny dag i Moskva, söndag visst idag men också då har Konsum öppet, vi fick frukost.
Det va ju Victory Day igår och i detta land älskar man parader. Tänk att 9000 militärer, 1100 musikanter flera hundra stridsvagnar och flygplan på g under dagen. Det va 64 gången man firade vinsten över nazisterna, alltid hittar vi på orsaker att fira.
Maffigt kan man säga och skall ej framöver heller blanda mig i koreografin, vilket mastodontevenemang. Putin va med men han tog ju en avstickare till Arenan.MR f.d. President, jo, han finns där!

Under natten utbröt en brand i stan och det behövdes 35 brandkårer för att få bukt på den. Lågorna 300 meter höga och vi såg flammorna från hotellet, usch, måste ha varit varmt därborta. Det va just på den höjden stridsflygplanen flög tidigare på dagen.

Kvällen igår avslutades med Ukraina och Grekparty på Eurodome. En massa av artisterna uppträdde, de flesta playback förstås. Svetlana kör sitt Anti crisis tema med slogan F*ck the crisis, känns lite strange för hon klär ju sig som en hora. Hennes klädmärke heter annars F*ck the Macho, måste ha dålig fantasi....
Ukrainas Lorak och Ruslana var där förstås icke helt oväntat, Verka skulle komma men fallit i en trappa och då är det lika bra låta bli att dansa.Svetlana Svetlanas nazistinspirerade dansare


En av veckans hosts, tydligen nån TVmänniska

Anti crisis Boy

Deutschland

Ani Lorak

Ruslana & Pjotr

Att Carola skulle dyka upp i sällskap med Philip Kirkorov hade jag ju inte anat, gissa om hakan föll några centimeter. Hon tänker göra come back på invigningspartyt på söndagen, voine, voine. Gissa om de europeiska fansen va glada, nej inte glada utan dom va ju i extas när själva Miss FLÄKT dök upp. Livvakten var ju ej utan jobb och en person som höll i hennes hatt hade hon också vid sidan.
Med och utan hatt.

Annars gav ju kvällen en liten hint om vad som komma skall på söndagen när 3500 skall trängas här, kommer att bli helt hysteriskt. Det måste va hundratusentals blixtrar som blinkar under söndagskvällen, kanske man skulle göra en såpopera på detta??Waldo's People uppträdde och låten är ju så bra. Börjar dock bli rädd att dom ej kvalificerar sig, koreografin och utstrålningen är nästan noll. Ryktet säger att dom tränar ny koreografi i hotellkorridoren, hoppas detta är bara en anka.
Kan lova att Grekland och de flesta andra planerat sin koreografi betydligt tidigare.

Repen har satt igång och så mycket att hänga i julgran har det ej ännu dykt upp. Litauens låt är fin men kanske för fin i detta sammanhang, drunknar i allt annat. Moldavien är folkdräktgranna och betydligt finare än i videon som filmades i en gympasal men en kamera(icke rörlig sådan). Lite väl mycket folkdansfestival dock!
Albanien kör med turkos albansk spiderman och tros-chock, är ni känslsliga så titta bort. Många länder har nån typ av förhöjning på scenen men Albanien har fixat det på ett annat sätt. För att komma upp i luften klättrar hon på ett par dansare. Nu blev det minus för det landet, icke bland de tio bästa, final kanske.
Mera Anti Crisis- är det hjärntvättning på g?? Ukraina för dekadent i min smak!
Estland , nu kommer gåshuden igen. Cello, fiol, vacker sång i en tangoinspirerad låt. Detta är nåt annat än fjolårets pajaser. Minule meeldib väga!
Nu kommer holländska Lars-Kristerzs känns det som, usch och usch!

Mr LitauenAlbanien, byxorna blir kortkort tyllkjol tills torsdagSvetas kugghjul made in HongKong
Hmmmmmmmmmmmm, Holland

Inga kommentarer: