torsdag 7 maj 2009

6,5h


6.5h Moskva
Då har jag lagt Moskva under fötterna och hunnit med en massa under 6.5h. Vad sägs; immigration, transfer från flygplasten, check-in, upp-packning, spårvagnsresa, ackreditering på nolltid, kollat pigeon hole, Metro resa ( inkl lite felåkning), träffat en del bekanta , ätit middag och en massa säkerhetskontroller.
Bland allt detta finns också flera trevliga ryssar vi träffat, bl a en dam som hjälpte oss i T-banan, hoppade ut ur vagnen och såg till att vi kom på rätt tåg, hur ofta händer detta hemma?
Dessutom har vi träffat två volontärer som jobbar på vårt hotell och nästa historia är en ”tror jag på ödet” historia. Killarna är på väg till Arenan och undrar om vi vill följa med dem, javisst snabbt efter passen och vips är på väg. Vi hade ju tänkt ta Metro men killarna skulle med spårvagnen och varför inte ? Vi fick en liten sightseeing, det va Stalins arkitektur här och det Stalins arkitektur där men snart var vi framme vid Arenan. Arenan täckt med bilder på Miss World 2008, njaa ej så fint kanske men antagligen ännu fulare utan henne.



Killarna visade oss till akrediteringen och va hur hjälpsamma som helst. In till arenan kom dom ej med sin akreditering utan då skiljdes vi åt.
Till vår stora förvåning så konstaterade vi att det står Sverige i år på våra krediteringskort- är det en uggla begravd??
En snabb titt och det är bara att konstatera att scenen är huge, kan förstå att vissa artister känner sig lite bortkollrade och tappar bort sig.
Nytt för i år är att vi får en nyckel till ”pigeons holel” och kan själv kolla vad som droppat ned. En massa skräp fanns det redan, kort, metrobiljetter, drinkbiljetter med utgånget datum, video av bl a holländarna som ej tillhör favoriterna.
Vi tar metron mot stan för att träffa M&D, åker fel linje hmmmm, åker tillbaks och det är då vi får hjälp av denna ryska dam- spasiba Ludmila eller va det Ljuba??? Vi kommer på rätt tåg, hoppar av vid rätt station men sedan dyker utmaningen upp för vi har ingen adress dit vi skall, hmmm igen, står som två fågelholkar och vem dyker då upp, joo Nikita & Dana, de två volontärerna från hotellet som vi lämnat för ett par timmar sedanödet eller? Observera att det är 9 miljoner som använder tunnelbanan /dag, totalt 11 linjer samt 170 stationer och vi springer på varandra. Hur fanken kunde dom va just där när vi behövde dem?? Utan deras hjälp hade vi ej hittat M&D denna kväll. Killarna t o m ringde en kompis som kunde Moskva utan och innan, den andra tog fram mobilen och kollade på nätet efter stället vi letade.
Dessa två gentlemän var dagens hit, artiga och väluppfostrade ungdomar som är Rysslands framtid.
Har också sett Ikea , ligger vid flygplatsen så om det är nåt du behöver Tor kan vi ta en sväng förbi på vägen hem nästa söndag, vi har ett par timmar lediga-dock inget tungt men kanske lite servetter?? Mc Donald’s skylten ser likadan ut här och nu har jag sett de ryska björkarna live, ser precis ut som björkarna på alla tavlor jag sett!

1 kommentar:

TJOHO sa...

Visst, ta med några dussin servetter, kan vara bra att ha till julpresenter. Vi vet ju vad vi får från Lilian, LER. Fast där stannade det med tio. Klart jag ska vara ett hack bättre eller verre. Trodde ni åkte för att köa, för att sedan hitta en ny kö, men så ej. Ta det lugnt, från en något avundsjuk kille på plattarslkevägen