fredag 8 maj 2009

Fredag 080509

Då va det bara att kolla Resorblagret, borde kanske tagit en vodka ändå igår och på så sätt fått vätskebalansen räddad, nej bättre denhär vägen.

Nya tag idag. Frukost har vi ej bokat, 800 rubel för frukost, nix. Ett besök i lokala Konsum och ni vet ju vad som hamnade i korgen, just "den joggisen" och så lite bananer och äpplen som blir vår frukost och lunch- och kanske middag också. Och inte kan man leva utan Fazers Blue in Moscow.
I förrgår-eller var det igår- så besökte vi Mc ...... två gånger, ajaj!

Kort om dagens rep.

Rumänien; Sjunga kan hon, ingen vårsvala och hon gillar dansa salsa, tuff brud i lyxförpackning som gjorde Whitney Houston bra för pressen.

Finland; Idag gick det bättre, gänget helnöjda för i måndags gick allt åt pipan, inget funkade. Marko har varit sjuk och febern har legat vid 39 och det är ju ej så kul, farbror doktorn väntade efter repet. Man har även ändrat koreografin, nu är den gjord för TV och inte för scenen, konstigt att man inte tänkte på det tidigare,YLE visste väl att det skulle TV-sändas.

Portugal;Inget Lissabon 2010, det blir att packa väskan snart för vad hon nu heter?????

Malta; Inget bra, är trött på henne men kan tänka mig och åka till Malta och kolla den nationella finalen och hon lär knappast tävla fler ggr.



Bosnien-Herzegovina; Denna låt kommer att slåss i toppen, kom ihåg det! Och på presskonferensern blev Lilian "Soldier of Love" , fick en prenicka. En annorlunda presskonferens men det behövs för att lätta upp stämningen. Ny kostymer inköpta, scenografin vacker.

Kroatien; Synd att dom kommer efter favoriterna, här slåss två balkanballader om rösterna, kanske inte så bra.

Irland:
Nu fick filmteamet sopor så det räcker, oj,oj. Bangles 2009, 10 ggr bättre än kalkonen ifjol men, men........... Nu ligger dom på plats 15 på den Irländska Listan men sångerskan får troligen gå tillbaks till kassörsjobbet, hon kanske blir kollega med Shirley!?

Lettland; Jo, ja, jo ,jaa! Deletade bilden.

Serbien; Detta är årets kalkonlåt,rösta inte på den snälla! Svetlana förlorar spagatkampen.


Polen;
Detta låter illa även i mina öron, ajaj men modulationen är tävlingens bästa säger min kollega.


Norge;
Tävlingens populäraste artist har gjort sitt andra rep, han kommer fram i rutan och fixar sjungandet också även om han höll på att ta en vurpa. Frågade en musikstuderande varför han skulle vinna och han säger att; han är ung, han mixar musik, inger hopp i dagens dystra värld, och det kanske ligger nåt i det. En blandning av kosackdans och folkmusik i modern tappning, ung kille med fiol i handen går hem, hur långt är frågan?
Klädstylisten tar sig ej till final däremot gör Alexs camerablick det. Körtjejerna ser ut som Julemödrar, det är ju ändå bra att dom ej har folkdräkt på sig. Här borde man vågat lite mer, mixa nytt och gammalt, tänja på gränserna- att man ska va med överallt! Presskonferensen en cirkus p gr a töntiga frågor men han gav bra svar och till alla norrmän - han älskar Norge och säger att i Norge är man redan trött på låten och därför söker han nya marknader.
Kom dock fram att han varit lite småotrevlig på Eurodome igår, det får han väl va om det är lite. Han kommer att behöva många livvakter på öppningspartyt, kan tänka mig att antalet kameror som följer honom rör sig mellan 30-50 och då pratar jag om stora kameror min Canon icke inräknad?!?





Cypern; Håller med Thomas Lundin; Skyll på brorsan att hon hamnade ta denna låt, hoppas det finns hjul på det som hon sitter på så hjälper det henne hemåt. Hon är ju bara sexton dock, vad gjorde jag när jag va 16!?? Om Grekland ger 12 poäng har det folket ingen skam, kan tänka mig satsa en hundring på att så ändå sker.


Armenien; Armenisk Moulin Rouge med österländsk touch och som inkluderar laser, rök och eld, det ni! Systrarna går till final även om det skriks ibland väl mycket
.


Svenske Henke sa annars att det är 97h kvar till första semin börjar

Inga kommentarer: