lördag 9 maj 2009

Victory Day

Paradernas dag idag i denna stad, skall ej blanda mig i den koreografin, det fixar dom utan mig.
Annars rullar livet på som i vilken storstad som helst, även på Victory Day är vårt Konsum öppet och marknadsekonomin har tagit över, lugnare i tunnelbanan eftersom alla Igor och Ludmila skall köpa blommor och lämna dem nånstans.
På vardagarna går jag med Pravda under armen, tar ett buttert leende i mungiporna dvs använder gamla, slappa gummiband och känner mig mera rysk på det viset. Har ej mera problem att hitta från hotellet till arenan och tillbaks, Komsomolskya ja Krasnakoskaya är hur bekanta stationer som helst och räknar med att klara av det kurilliska alfabetet helt om en vecka.

Det finns en hel del schlagerhags här och vissa kunde man stoppa in tillbaks och refuck. Men så är det väl på alla fronter att det finns fans och så finns det fans. T ex igår på Armeniens presskonferens rusade ett par kusar och rev åt sig promotionmaterial, for iväg med en hög T-shirts, troligen har dom tänkt sälja dem på Ebay. Har dom kanske nån typ av cd-bulimi-först raffa åt sig och sedan bli av med dem.

Ifjol var det ju compactliving på hostel i Donau, i år har vi lyxat till lite och bor på plan 16, utsikten lika ful från bägge "hemmen" men flaggorna och bo-orna passar bra på båda.

Tre delegationer bor på samma ställe, kan berätta att bl.a. i 1521 bor Cyperns låtskrivare, igen fick jag åka hiss med en cypriot!
Brittiska Jade anlände igår, vilka rådjursögon hon har, benen ej så korta heller!


DANMARK; Brittisk gitarrpop, hur bra som helst. Rätt simpelt men går hem hos mig. Det sägs att själva Ronan Keating dyker upp om Danmark går till final. Scenografin också enkel men inget blomstertorg skulle passa in här, fint med pyrotekniken. Denna låt är Lilians favis, hon har t o m klätt sig i rött&vitt idag. Repet gick bra, bara två rep när andra kör fyra. Killen verkar kul, fötterna på jorden och tar Eurovisionen med en klackspark. "VOTE FOR THE BEST SONG" säger han- kan man kalla det diplomati.


SLOVENIEN; Stråkarna är inne i år, mest inne för Slovenien, stråkkvartetsdisco med Carolafläkt-ja det tycker jag man kan. Denna låt skrevs först utan ord men eftersom det måste finnas text piffade man till låten och smällde dit en sångerska med en mindre elegant överdel på klänningen. Allt blir både shaken and stirred, en trevlig sådan men inte på denna scen, hemma i soffan på Slätbaksvägen helt ok.
Det blir att packa fiolerna och cellos för transport mot Ljublijana, en kan stanna ändå!!!!!!!!!!



UNGERN; Pay Tv blandat med Sakis eller är det ungerska Alcazar! En färgsprakande show och volt på Eurovisionsscenen alltid ok- har sett det förr............., tänk om han bara rösten höll och försök slappna av Adok.
Illa att Azerbadjan och Grekland kommer efter. Gymet har han besökt men undrar om han glömt pumpa benen.
Och vem dyker upp där jo, Mr Putin. Jag har ju sett Mrs Putin på m/s Silja Opera så jag är van-ha,ha. 12.20 går till historien för mig, nånej men lite kul va det!



AZERBADJAN;Hon sjunger så bra, är så vacker men Arash slappna av i facet, du kommer att få muskelvärk med mindre. Aysel måste hitta kameran och hoppas hon ej faller i trappan, fixar dom detta är dom TOP5. Baku hägrar!
Teamet är mera svenskt än azerbadjansk men så funkar det nuförtiden.



GREKLAND; Now we're talking. Det kommer ej att gå vägen men det har grekerna ej fattat ännu, oj,oj va dom ska va besvikna på lördag. Så skrev jag före jag repet nu skall jag skriva nåt annat som jag egentligen menar. Hårresande bra, perkele, tror jag hade gåshud i flera minuter. SAKIS har ju kritiserats att det är för lite grekiskt i låten men han har också sagt att JUST WAIT. Jag lovar att varje grek får sin patriotismorgasm och Sakis kommer att höjas till skyarna oberoende vad han får för placering. Fly, just fly när du hoppat först. Nu får Tor börja snickra en ljusbox med rullband, bindningar, hiss, gångjärn, ljussrör och så skall den öppnas och inne skall finnas en flagga, jag väljer en blåvit sådan........ Jag lovar jag ska hoppa, till all tur två plan i Tian!
Bakom koreografin ligger samma team som låg bakom Lorak ifjol och Belarus 2007, syns! Även här har vi svenskar inblandade, två dansare har svenskt pass.




Håll annars koll på hur Ryssland röstar, tror det blir 12 till Greklnad.

FRANKRIKE; Ingen rap, ingen disco, inga volter, inget crap. Detta kallas visst chanson av en världsartist. Det konstiga att Dima Bilan med på hennes presskonferans samtidigt som ryska representanten övar???

RYSSLAND;Återkommer om detta bidrag, första rep och hon är ju lite kontroversiell , en hund begraven känns det som. Undrar om det skall visslas på finalen eftersom hon drar lite på ukrainska också.

Spanien, England och Tyskland hoppar jag över, lär se dem senare??!!

Inga kommentarer: