lördag 7 maj 2011

Dussel by night!


Schweinebrötchen och currywurst är väl aldrig fel, åtminstone icke när man i Deutschland. På haket JOSEF fick vi toppenservice, vår lokala guide Jutta har ätit en och annan wurst på detta ställe och balkankillarna var glada att se henne igen efter många då hon numera bor i Leiden. Många Altbier och wurst har det blivit på detta ställe som sagt och när ni åker hit skall ni absolut testa. Schweinebrötchen = fralla med rostad/grillad skinka samt hårtgrillad svål. Allt med zero fetthalt om jag förstod rätt!Fick också lära mig att currywurst icke är en speciell korv utan en ljus bratwurst som serveras med currysås, majonnäs och pommes.




Josefs HamHam ligger på Kurzestrasse i Altstadt.
Och ett extra plus förstås fick förstås stället för att dom serverar Pelinkovac, drycken som gjorde mitt liv behagligt i Belgrad. Josef mycket impad över att vi kände till drycken! Bjöd också på en Julischka och det skadade eje efter fettdosen.


Ett nyöppnat bryggeri ” Kurzer Brauerei” besökte vi också, herre min skapare, har redan druckit två öl denna vecka och så hann jag med ett par i Sydafrika i januari så nu årskonsumtionen för 2010 är redan överskriden- hur skall detta sluta.
Har också fått lära mig att här skall man ej skall beställa Kölsch, risken finns att man blir utslängd på momangen. Det är ju så att Kölsch serverar man i i Köln och icke i Dusseldorf. Det var meningen att vi skulle ta en tripp till Köln denna kväll och hälsa på Konstantin som spelar därborta på ett disco men Killepitcsch charmade oss alldeles för bra.


Killepitsch, en ny lokal bekantskap och en ny ädel dryck som tillhör familjen vi gillar. Skulle gärna ta detta konsept till Skandinavien men alkohollagen lär sätta stop för businesskonseptet. Baren minimal, fanns en massa spritsorter men ej många platser. Däremot hade man ökat platserna mot gatan och det bästa var ändå luckan. Ett litet fönster öppnades mot gatan (typ gammaldags Sibyllakiosk) och från den kunde man köpa sig en tutare, helt makalöst coooooooolt. Medan vi drack våra kom en grupp businesskineser förbi och blev bjudna på denna ädla dryck av sina värdar. Uppskattningen var dock minimal i alla fall om man dömer på ansiktsuttrycken men artigt drack dom upp 2-centaren medan dom grinade illa.




Vi fortsatte dock med Killepitsch på Euroclub och lika bra att dom fyller på förråden.
Som sagt ingen Köln resa denna gång, men det var väl lika bra, katedralen hade säkert stängt för dagen.

Inga kommentarer: