tisdag 18 maj 2010

Dagen efter 17.maj


Festdagen avslutades med en barbeque i goda vänners lag, kändes som pricken på i:et för Nationaldagen. Egen skjuten hjort och rådjur, jordgubbar, rötjut och goda vänner-ni vet hur trevligt det kan vara eller?? Och så tog vi lokalbussen hem, som vi gjorde till Partybuss- hoppas de norska passagerarna va glada, vi höll oss till norska schlagers dagen till ära.
Ny dag och nya utmaningar. Verkar som det finns ett liv efter 17.maj i Oslo också. KIWI öppnar normalt kl. 07.00 och tidigt rusar några till jobbet. Undrar hur många av norrmännen som har krapula idag.
Litauen har hamnat på scen, Eastern European Funk,not my cup of tea. Men killarna är hur coola som helst- inga pajaser utan riktiga musiker- vet ej vad ordet snobberi är och hoppas dom ej lär sig heller. Vad vill dom förmedla; alla skall ha kul, dansa, positivt ska de va, interaktivt, coooooolt, illusion- we are what we are. Några poäng är dom värda för sin inställning till livet, många borde gå kursen dom gått. Dom gillar när allt är välorganiserad – t o m gratis te bakom scen- och menade att det är en sak man bara kan göra i Skandinavien och det ligger väl nåt i de orden.
Killarna fick presenter av en skotsk tjej, fem par kalsonger, hon måste studerat videon noga för hon träffade rätt med storlekarna också. Killarna körde en quizz och vinnaren vann ett par silvershorts. Dance and have fun uppmanade IlCulto typerna.


Blir det Jerevan 2011, skall aprikoskärnorna och i Europa planterade aprikosträden hjälpa Eva på vägen mot stjärnstatus ut i Europa. Hur lång är armenskan, har månne Ewa Rivas spelat basket i sina dar eller är man bara allmänt lång i Armenien? De litauiska killarna tyckte att vi skall dansa och ha kul, Ewa tycker att vi skall älska oss själva- även på morgonen även om det alltid ej är så lätt. Och lätt är de säkert för henne – ännu som kallas tävlingens babe, just wait säger en mera erfaren typ!
Håret går ej av för hackor, måste gå en massa schampo åt när hon skall tvätta meterlånga håret, vad månne favis-schampot heter?

Israel. Sjunga kan han, låten tippas ju ligga i top om en vecka men där skulle jag ej placera den. Killen är ju en dessa unga alfahannar som skall slås om tonårs- och fjollrösterna!
Har en av förhandsfavoriterna tappat stinget och rösten, verkade lite tamt när Chanée & N’evergreen intog scenen, och det kan ej bara bero på att fläkten ej funkade. Många säger att en gammal Police låt ligger i grund för denhär och så har man lagt till en aningens -Army of Lover and lite Abba. En svensk har hållit i pennan och en svenska i kören också. Den sämsta presskonferansen so far. Kan ej låta bli att tänka på Fame när dom uppträdde på Nisos party i Sto, dom hade säkert mera kul- och va bättre.
N’evergreen lär va stor stjärna i Ryssland, hur stor får vi kanske veta senare, tror att han passar bättre österut än i glada Danmark.
Denhär låten kommer att få röster från en massa länder och det kan va Danmarks räddning, blir icke Copenhagen 2011 med denhär farten och det vill ju icke jag heller. Dejligt humör och Gammeldansk är icke tillräckligt, man vill ha lite mer av två schlagerveckor!


Schweiz; En dramaqueen i guldkostym, kan se bara se hur handväskorna flyger om det skulle behövas. Känns lite för mycket disco och 80-tal i guldförpackning. Är det lite av ”Det gör ont” stuk i mitten? Monsieur von der Heide skulle säkert göra Lena Ph kanonbra. Kommer att få det tufft och hoppas på lite tur så hamnar Schweiz bland tio bästa i andra semin. Vad händer om dom ej kommer till final, kommer landet att hoppa av liksom grannlandet gjort. Men skit i det, killen är superkul, kanske lite Jonas Gardell i honom?

Ser nästan ut som Safura skulle gå första gången ned för trapporna, må hon ej falla bara. Och kameran måste hon hitta, påminner om finska repet ifjol. Sjunger bra men alldeles för stapplande, försök slappna av Azerbadjanska R’hanna! Hon kommer till final och tror det blir en bra placering 29.05 om hon bara hittar kameran, det hjälper ej att man har Beyonce's koregraf som berättar åt vilket håll man skall springa.Jag har ett minne av att jag kritiserat journalisternas frågor, största töntigaste ankan hittils i år har dock en erfaren sådan fixat. Han är norrman och varit med i svängarna ett tag. Kan ni gissa vem??



Nu kommer det första blågula-landet! Gjorde bra ifrån sig men jag gillar inte låten. Anna va superduktig på presskonferansen, beundransvärt duktig! Skall vifta med flaggan så gott jag kan!
Flaggorna är annars vårt varumärke, tack vare dem så har vi hamnat på många foton och i en del videokameror och vi har ju några dar kvar ännu. Bland de mera kända kanalerna kan nämna grekiska Star Channel, NRK och Norska Telegrambyrån. Bara så ni vet så Telegrambyråns filmning ingen snutt,hela köret en halvtimme i alla fall. Det va intervju, det skulle filmas när vi jobbade i Presscentret, va med på presskonferansen osv. Lite kul va det att prova stolarna som skall användas vid de stora presskonferanserna, vi satt där i ensam majestät och vinakde vilt med flaggor medan filmen rullade.

Ukrainas Sweet People och Alyosha, nej, nej, hade varit bättre att skicka Vasyl Lazarovich som först va utvald, han blev avsatt från den ukrainska schlagertronen och så tog hans utlandsresa slut! Sweet People är det sämsta Ukraina kommit fram med på många år.

Klockan 17.00 va repen slut för dagen, hem och ta en tupplur. Nejdå det tyckte inte fröken Brunell, nu är det filmning på, Operahuset nästa, ok sagt och gjort. Inga Bergmanfilmer på g utan lite kortare och lite lättare innehåll. Hade ju fått varning på dagen redan, egentligen redan för ett par månader sedan att nåt sånt va på g, nu va det dags att skrida till verket och face the facts. Jag bakom en filmkamera, ok, hann träna två klipp och vips nu skulle vi göra reklam för Oslo. Det gör vi så gärna och lever i hoppet att Norska Turistbyrån t ex bjuder på en PanPizza eller nåt annat smaskens.

Är dock osäker på om dom bjuder på pizza så jag beställde pizza på express delivery, då fattar ni att det är bråttom!

Inga kommentarer: