söndag 16 maj 2010

Let's share the moment!



Regnet välkomnar oss I Norge! Men so what, detta är ju en sport som man gör inomhus.
Repetitionerna på gång, första åsikterna kommer.
MOLDAVIEN
Catchy skulle jag säga. Tänk om Waldo’s People hade haft motsvarande koreografi ifjol hade dom kommit mycket längre.
Har aldrig sett nån jucka med( i eller till – vilken preposition??) en saxofon tidigare men nu fick jag uppleva även det. Kanske det är saxofonen som gör denna låt till nåt speciellt.
Gillar dock ej killens Pluschenko-frisyr, hoppas han springer på saxen innan semifinalen.

Tjejen i gruppen gjorde ett tandemhopp före hon kom till Oslo, lovade hoppa på nytt när hon kommer tillbaks till Moldavien. Jag vet ju hur det är och förstår henne fullständigt, ni som ej gjort det gör det innan det är för sent.



RYSSLAND
Lost and found, nej Lost and forgotten. Dom känns verkligen lite lost. På scenen saknas bara det sibiriska björkarna och ingen brist på vemodet. Snön faller(ingen aska!) på scenen och jag tror det är en finsk kille som sköter snökanonen. Hoppas det ej är Pirkka från borettslaget, nej han heter Markku.
Killarna är ju kompisar sedan skoltiden så dom har säkert kul tillsammans, och det är kanske det dom tänker ha här. Snackar en hel del om ironi och humor, har säkert druckit en och annan vodka tillsammans under skoltiden och kanske därifrån ironin. Sjunga kan dom, tog ett par a cappella låtar, lät bra, kände som jag stod på Röda torget plötsligt.
Bland journalisterna är det många som gillar den – how come?? Kanske Finland borde skicka Viktor Klimenko- är han still alive??
Tror ej jag skall skriva så mycket om dessa filurer mer, även om dom verkar va kul typer, självironi är aldrig fel. Detta är ändå för dramatiskt för mig. Att Carolafläkten far iväg med fotot gör det ej mindre dramatiskt, en koreograf skulle dessa också behöva. Det saknas glitter, glamor och korta kjolar!

ESTLAND
Syntpop, kula killar dessa också, har kavajer direkt på morgonen. Och så kommer dom ju från landet jag gillar. Skämtsamt kallar de sig estniska Boyzone, nåja, ett par år på gym och en stylist så kanske, kanske. Vet ej riktigt vad jag skall tycka, hmmmm, återkommer. Tycker ändå att Alexander Steneryds syntpoplåt va bättre än denna.

SLOVAKIEN
Den är upp-poppad en aningens, bättre jovisst. Nu gäller bara att rösten håller, spara nu på krutet så att tonerna kommer rätt på tisdag. Lite Ruslana varning.

FINLAND
Finns månne en liten humppagen i mig i alla fall, börjar nästan tycka så och det är lika bra att va ärlig- framför allt mot sig själv. Zigenartakter blandat med humppa och lite annat , då kommer man till Työlki ellää. Icke att förglömma Arja-klappen, kanske pricken på i;et. Det mesta går i vitt och så lägger man en aningens blått och vips är konseptet klart. Scenografin helt annan än i finska finalen, man har tränat före man kom till Oslo. Hela paketet är positivt, glatt, lätt, bra kvalitet. Kläderna kommer från Jakobstad, Noolan, passar in i temat som hand i handsken.

Är ännu en gång glad att Eläkeläiset eivät voittaneet, då hade flaggan blivit hemma, nu viftas det vilt , gäller att synas- det finns en baktanke!!!
Presskonferensen är den bästa so far, Susan och Johanna fixade allt mycket bra, hur populära som helst bland fansen. Deras parodivideo har haft över 100.000 träffar och fler blir det. Nästa måndag skall tjejerna träffa killarna som gjorde videon och göra nåt kul av det hela, bra jobbat.

LETTLAND
Kommer att tänka på Agnes, varför vet jag ej. Bykgummorna har bytts ut till 20-plussare och det va helt rätt beslut. Eller är det bara kläderna som bytts ut?? Final javisst men sedan tar det slut, vet ej riktigt i vilket fack jag skall placera denhär, vem röstar, kanske nån tonåring men för far och mor är detta inget.
Alla tjejer pratar hur bra engelska som bäst. Nu ser jag också att en kanske är 40 +, är det rent av Cher, nej hon har ingen knytning till Lettland. Måste senare åerkomma till åldern på den krullhåriga.

SERBIEN
Denna låt gillar Kuunkuiskaajat- surprise!! Han tar priset som den mest androgyna under Eurovisionen, han hittar väl sin plats en dag. Balkan, Balkan, Balkan och så mycket mer blir det inte, bra röst.

BOSNIEN - HERZEGOVINA
Balkanrock men aj, aj vad det låter illa. Killen alert, hela gänget avslappnade. Case closed tills han tar en annan ton.

Inga kommentarer: