lördag 22 maj 2010

Lördag kanske???





Fredagen slutade med riktig mat igen, och det verkar det bli på lördagen också! Kanske crap food hela nästa vecka för såhär hälsosamt kan man ej äta under Eurovision, vill ej störa mitt rykte.

Lördagens rep igång, undrar om jag hittat en ny Kate Ryan kandidat, kanske inte men Azerbadjan skall ej va säker för det ser stapplande ut när hon kommer ned för trapporna, månne hon ej bara dripdroppa eller ta en saltomortal. Inte tycker jag hon hittar kameran heller, stelt, hon har ju kallats favorit men det stannar vid det. Hon säger a”We are ready for the semifinal” , nå det tycker inte då jag om jag skulle va koreograf, fram med piskan, bygg om trappstegen och kör många gånger till. Körsångerskorna kommer ej från Azerbadjan , surprise, surprise tre kommer från …….. Sverige.
Klänningen får douze points.
Azerbadjanska låter annars som turkiska i mina öron, ej helt ologiskt.




Ukraina får ej ordna tävlingen i nästa år, jag hoppas ju på att komma till Odessa en dag, köpa mera torkade apelsiner från salutorget men jag får allt se till att det blir jobbresa dit för Aysha fixar ej detta. Deras PR grej är en fotboll, fick en igår och åkte hem med den under armen, tyckte jag såg allmänt sportig ut, är man i Norge är man i Norge. Norge och Ukraina skall annars spela vänskapsmatch 2.juni om det är av ibtresse.




Jag beundrar denna aktivitet på presscentret, tänk om man kunde få den spiriten på alla arbetsplatser. Här ges det verkligen järnet även om en stor del jobbar ”gratis” men vad gör man inte för lite schlagerpassion, en del är journalister bara för en vecka eller två per år och då kanske man har lust att ge 120%. Kaffepauserna är korta, lunchen hoppar många över och inte verkar rökandet heller va så intensivt. Det promeneras i snabb takt mellan arena, presskonferanser och presscenter, ibland t o m småspring. Snackade med en kille som kommer från Sydafrika, åker varje år på Eurovison men viktigast är tiden före så till finalen är han redan hemma, en reporter också från Australien på plats, facet verkar bekant så honom har jag sett förut.

Undrar om stämningen under ishockey VM är lika gemytlig på presscentret som här.


Ett par töntar finns förstås, vårt mål är att dom ej skall få ackreditering nästa år, har ett minne att jag skrev om dessa ifjol också. Undrar om jag skall ta ett foto på dem och blotta deras hyss för världen. Det är annars ok att lämna datorer, telefoner, kameror liggande här och där men lämna icke promotionmaterial typ cd:s eller fotbollar, då känner hyenorna(speciellt två med brittiskt pass) lukten och vips är det borta. Rätt hysteriskt egentligen, jävligt hysteriskt.

Shalalie, shalalaaaaaaaaaaaaa och så va det ej så mycket mer. Detta nummer blir bara gräsligare och gräsligare i min aörön och ögon, Eläkekäiset hade tävlat med Sineke om antalet nollpoängare! Hon gjorde ju ingen presskonferans i veckan, nu skulle hon göra det. Gör entré i cab och holländska delegationen har stulit vårt koncept- inga fotbollar här utan orangefärgade bo-or delades ut men en sådan vill jag ej ha, den färgen passar ej kostymen i år. Men det dög åt andra, inget behövs slängas i soporna, surprise again!


Allt fungerar, arrangörsmässigt påminner detta år en hel del om 2007(Helsingfors)- välorganiserat på alla nivåer. Ibland undrar jag om norrmännen kan va otrevliga, nån finns det säkert men dom har ej visat sig ännu.
Bl a Christian Sand som leder presskonferanserna gör ett fantastiskt jobb, vet i vilka trådar han skall dra och hur han skall hantera det hela. En stor eloge till alla andra också som huserar med Eurovision.



Solgudarna har sett till högtrycket puffat sig mot Oslo, låt askmolnen hålla sig borta från södra delen av Norge. Tänk om det blåser hitåt till nästa helg när tusentals skall hem, lucky me som kan ta bussen om det skulle behövas.

Söndagens rep har lite småtråkigt innehåll, småtråkigt va kanske fel ord men om vi säger att mina favisar ej uppträder, sist ut för mig va Didrik, skall bli kul att se honom inta scenen. Och kul blev det, bra jobbat och han komemr att hamna bland de tio bästa. Även Spanien får pluspoäng av mig, låten sätter sig väl från första rep, jag hoppas Spanien kommer högt i år , detta skulle göra att dom ej tappar tron på en seger.

På söndagen var det Georgiens självständighetsdag, detta skulle firas med party på Operan, fint skall det va. Undrar vem som hade grävt i madrasserna och hittat pengar, otroligt vad dessa stater satsar. Jag fördrog dock ett privat party i Skoyen, tusen tack. Lite senare på kvällen var det Grekland och Cypern som drog sina låtar på grekpartyt, populärt bland, bl a MOI va där, är man en vän av denna typs musik så är man.

Inga kommentarer: