fredag 25 maj 2012

Another wonderful day in Baku





Dags att träffa våra kolleger från den lokala tv –stationen, eftersom det ej blev Quba häromdan ville dom ta oss på en kortare tur runt Baku.Resan kördes i god fart, 140 i glaset på denna Lada typ av bil. Denna gång hade vi ej gräsklippare i bakluckan utan kyckling och bröd som kom direkt från ugnen in i bakluckan.




Vi åkte ut till en botanisk trädgård drygt 4 mil från Baku city. Polisen tyckte att vi ej kört riktigt som man skall på motorvägen men vi kom undan med rena förskräckelsen, vi hade ju en press-skylt på bilen så detta hjälpte säkert. Och mätaren visade 140 när jag sneglade snett. Och till all tur kollade polisen ej vår bil, här får man böter om man ej har säkerhetsbälte.
Nåja visst fanns det säkerhetsbälte men det tekniska funkade ej riktigt.


Klassresor tycks va inne här också, vi blev populära bland studenterna. Och alla så otroligt trevliga, väluppfostarde barn och tonåringar, vinkade, försökte prata engelska- awesome!


Trädgården har en gång i tiden ägts av en oljemiljardär som nu fått vingar och lyft sig mot högre höjder. Ca 1800 växter och djur finns härborta, en del bekanta förstås och en del mindre bekanta.

Våra guider, vackra som dan och även i en botanisk trädgård funkar det med high heels!




Vilken pool, djup 6 meter. Den svartsjuke oljemiljärdären byggde den till sin frun och den skulle va så djup att ingen såg när frun plumsade runt!


Inne från parken


Skulle JP få vara med på lunchen eller icke, det blev grönt kort!












Efter besöket i den botaniska trädgården körde vi ut mot stranden vid Kaspiska Havet och dags att plocka fram kycklingen och brödet från bakluckan. Denna middag kommer att va minne för livet från Baku!



Trevligt sällskap och god mat några meter från de salta(och rätt smutsiga) vattnet i Kaspiska havet var bara so top of tops. Thanks guys!

Hann med en tupplur på 45 minuter inann det var dags att slänga de blå-gula fjäderboorna runt halsen och ta sig till semifinal II.

Loreen har ju varit superfavorit men i Eurovision vet man aldrig, egentligen kan vem som helst droppa ur finalen och man skall ej ta nåt för givet.

Hade bara sju rätt denna gång men det är sånt man får ta. Jag ville ha Slovenien och Vitryssland i final men nu blev det ej så, mest synd om Vitrysslands band som borde funnits där. Sloveniens låt är en superballad men hade typ passat bättre till Makedoniens Kaliopi, en röst med lite mera tyngd krävde den. Bosnien – Herzegovina är ej i min smak och fattar ej varför dom får sjunga på nytt på lördag.

Det var ju många balkanländer och detta bäddade för tre låtar härifrån. Kroatien måste va besvikna idag och har säkert slängt ned lite Pelinkovac & slovovic i strupen, framför allt eftersom Nina är en stor stjärna på Balkan.

Kul att Malta kom med och för mig var Litauen ingen överraskning, jag gillar låten men lyssnar hellre än jag ser och lyssnar, tycker koreografin är rätt mager.

Norges låt är poppig men jag har fått nog av den och Tooji har ej världens bästa röst.

Och en av våra kompisar gillar Hollands låt men dom packar för sig och gissa om besvikelsen var stor, t o m så stor att han ombokade flygbiljetten, så allvarligt tar jag ej Eurovision, så ni bara vet!! Känner mig som en verkligen amatör i dessa sammanhang även om ni säkert tycker nåt annat men nu blev detta också bevisat.

Och så var det ju Estland, hur bra kan man va?? Makalöst Ott, helt makalöst bra.



Och vi var populära med våra fjädrar och flaggor, oj, oj så många familjefoton det blev, lär ta tid innan jag får krama så många azeris, vilka trevliga filurer dom är! Go Azerbadjan people go- Bakuu, Bakuu. Här dock med andra celebriteter  dvs San Marinos Valentina och David från Åland


Vissa hade valt nåt mer minimalistiskt

Ännu populärare än vi var Loreen kopiorna, vi får ta gemensamt ansvar på lördag och försök få ett gemensamt foto med Loreensarna!!

Inga kommentarer: