lördag 19 maj 2012

Gratulerer med gårdagen party




Norge rules i Norden vad gäller business, det kan man se också här i Baku, det enda land som har ambassad här- kan det tänkas hänga ihop med oljan?? Det har ju firats Norges nationaldag för ett par dagar sedan med regn och rusk hemma i Norge, i Azerbadjan kom det bara några droppar när norska ambassaden ställde till med en stor fest på Philharmonic Hall i Baku .








Pernilla och Jonsi från Island

Lite Eurovision människor och en massa celebriteter. Samtliga nordiska artister var på plats, dessutom också Azerbadjans Sabina och Norges Rydback.
Tillställningen ordnades ute på en terrass mitt i stan, utsikt mot Kaspiska havet och vackra byggnader, hur elegant som helst. Några regndroppar kom och jag började redan undra- hur gör man om det kommer mera vatten, det var ju ändå några hundra människor där - var rymms alla, hur gör man med buffen och uppträdande!!??



En god buffet med gott vin till smakade alldeles perfekt denna varma sommarkväll i Bakuu - Bakuu. Och hit kunde vi plockat med vår vän Teija för här fick man dricka vin ur riktiga vinglas, annars har det druckits vin ur plastmuggar eller duralexglas de senaste dagarna.


Lilian från Kronoby









Pernillas röst var bättre idag, lovade henne att koka lökmjölk med honung om det skulle behövas men hon tackade artigt nej till erbjudandet??!!


Tyvärr uppträdde ingen av de nordiska gästerna, inte ens norska Tooji ställde sig på scenen. Och egentligen var det kanske bra för ljudanläggningen höll inte måttet, synd !
Per Sundnes kunde också hållit sig borta från scenen, han tillhör ju inte mina favoriter, varken på TV eller här men han har väl nån typ av star quality som inte jag förstår mig på. Och hans röst blev ej heller bättre av ljudkvaliteten.


Det till och med gick så långt att Rydback ej uppträdde så mycket som det va tänkt, kan tänka mig att han ej var så rosenglad bakom scen.



Sabina var säkert kvällens mest populära eftersom en stor del av kvällens gäster var lokala azeris.

Vi fick också höra att norrmännen gått igenom gamla stan dagen innan och väckt stor uppmärksamhet, drygt hundra personer hade varit med i tåget. Kan tänka mig att dom skiljt sig ur mängden i sina folkdräkter, oj vad det måste varit varmt i såna kläder när tempen ligger runt 25 och luftfuktigheten är hög.









Inga kommentarer: